Familieactiviteit “wandeling in ‘s-Gravenvoeren “

Familieactiviteit “wandeling in ‘s-Gravenvoeren “

Familieactiviteit “wandeling in ‘s-Gravenvoeren “

Een familieactiviteit met welgeteld 32 aanwezigen was tot in de puntjes georganiseerd. Samenkomst en het vertrek  had plaats vanuit de Afspanning De Swaen, Kinkenberg 7, 3798 ’s Gravenvoeren waar wij  onthaald werden met een welkomstdrankje en lekkere hapjes.

Afspanning ” De Swaen ” in ‘s-Gravenvoeren (Voeren) was al in de 16de eeuw een rustplaats voor paard en reiziger halverwege het postkoetstraject Lui-Aken. Het huidig gebouw dateert uit 1727 en is gelegen op een van de mooiste plekjes van de Voerstreek, in de wijk Kinkenberg, vlak naast de Onze-Lieve-Vrouwkapel en een gietijzeren waterpomp.

De vooraf gemaakte keuze tussen de volgende gerechten: Konijn met pruimen, Voerens stoofvlees, forel of zalm en/of Koninginnehapje werd na onze wandeling met veel zorg door de vrouw des huizes geserveerd.
Met een nagerecht van Koffie De Swaen , een stukje vlaai en een Voerense likeurs werd onze uitstap afgesloten rond 20.00 u. Ondanks  het natte weer was deze activiteit een gezellige en geslaagde samenkomst waarvoor dank aan Robert!